top of page
  • Alex Ichim 9H

Creangă are podcast!

Ei bine, este oficial! Colegiul Național ,,Ion Creangă” din București are podcast. Acesta este disponibil pe Youtube (https://youtu.be/BIombK5ghno?feature=shared ). Prin această nouă abordare echipa realizatoare a podcastului își propune să ajute liceul să fie și mai vizibil și să i se confirme locul bine meritat, printre cele mai bune licee din capitală.


În București mai sunt doar câteva licee care dețin un podcast, însă ne-am propus ca în cel mai scurt timp posibil podcastul liceului nostru să devină cel mai popular în rândul liceenilor bucureșteni. Conceptul nostru este unul diferit și inedit prin natura invitaților și temelor abordate și sperăm noi să fie pe placul unei audiențe cât mai mari.



Până în momentul de față, s-au filmat două episoade: primul cu domnul profesor de geografie, dl Gabriel Valentin Pana și al doilea episod, care urmează să fie difuzat în curând, cu doamna profesoara de japoneză, dna Ioana Banner. Întâlnirile ni i-au dezvăluit pe invitați într-o alfel de ipostază decât cea de la catedră, împărtășindu-ne momente din viața lor personală, parcursul profesional și ceea ce i-a determinat să aleagă cariera de profesor. Sinceritatea și  originalitatea formatului s-au reflectat în numarul de vizualizări, peste 2.300, strânse în mai puțin de o lună de la difuzarea primului episod.


Curând, vom avea invitați și elevi din cadrul liceului, pentru a le da și lor oportunitatea de a-și face vocea auzită, iar pe viitor ne propunem să invităm și personalități din diferite domenii pentru a-și împărtăși poveștile lor de viață și a inspira adolescenții care doresc să le calce pe urme.


Echipa care realizează podcatul este formată din Alexandru ,,Habanero” Ichim (9H) – fondator și host, Luca Hamzescu (9H) – editor video, Toma Tănase (10H) – cameraman și Alexandru Albulescu (11B) – cameraman. Formula în care ne găsim este una foarte eficientă și productivă, pentru că noi reușim să ne completăm reciproc.



Filmările au loc în sala de festivități, în afara orelor de curs,  în weekend. Ni s-a părut că e un loc ideal, din punct de vedere estetic. Suntem foarte norocoși că liceul dispune de această încăpere, unde de altfel sunt desfășurate și alte activități.


Suntem prezenți și în social media cu contul de Instagram @podcast.creangă, unde sunt anunțate detalii cu privire la următoarele episoade. Promitem să devenim mai activi, în ceea ce privește comunicarea cu audiența.


Vă invităm să rămâneți alături de noi, deoarece pregătim multe surprize.

133 views

Erasmus

Colegiul Național „Ion Creangă”, București

  • Instagram
bottom of page