top of page
  • revistaganduricnic

Fii cum vrei!

Updated: Dec 12, 2021

De câte ori nu vi s-a întâmplat să aveți o idee genială sau să vă doriți din tot sufletul să faceți un lucru, dar ați renunțat din cauza temerii de bârfe sau critici? Cuvintele oamenilor pot fi adevărate lame tăioase și unse cu venin, din cauza cărora renunțăm, de cele mai multe ori, la lucrurile care ne aduc plăcere. Din păcate, acest comportament toxic există de la începutul lumii și continuă să fie propagat chiar și în zilele noastre. De cele mai multe ori, ne ferim să fim noi înșine din cauza părerilor negative ce se pot forma în jurul nostru. Și culmea, criticile nu vin de la cei care ne sunt alături zilnic și care ne ajută la greu, ci din partea persoanelor care ne cunosc cel mai puțin, dar care se consideră cele mai avizate într-ale vieții.



Am învățat pe propria-mi piele că nu există antidot pentru otrăvurile pe care oamenii sunt obișnuiți să le împrăștie. Așa că cea mai bună soluție în acest caz rămâne miserupismul. Pur și simplu, ignoră criticile persoanelor toxice și nu-i lăsa să-ți pună etichete pe aceia care nici măcar nu te cunosc.


Nu mai face lucruri care nu-ți aduc plăcere doar pentru că ceilalți zic că „așa e mai bine”. Nu înțelege greșit, e în regulă să asculți de persoanele care sunt cu adevărat bine intenționate și care ar trece până și prin foc pentru tine, însă renunță să mai iei în considerare sfaturi nesolicitate sau care vin de la oameni ce nu ar mișca nici măcar un deget atunci când îți este greu.


Nu poți mulțumi pe toată lumea, iar dacă măcar încerci să faci acest lucru, riști să te rănești pe tine însuți și să-ți provoci propria nefericire. Așa că încearcă să trăiești mai mult pentru tine și mai puțin pentru „păreriști”. Profită din plin de viață și ia decizii fără să-ți pese de ce vor spune ceilalți. Repet, este imposibil să mulțumești pe toată lumea. Măcar pe tine să te faci fericit.


Fii tu însuți, trăiește autentic și fă lucrurile care îți aduc plăcere, fie că au legătură cu profesia ta, fie cu timpul liber, fie cu stilul vestimentar sau cu orice altceva. Viața este extrem de scurtă, iar dacă ne tăiem din plăceri doar ca să hrănim orgoliul celorlalți, o vom risipi în van…


Fă lucrul ăla pe care ți-l dorești din tot sufletul! Fă-o fără nici cea mai mică urmă de regret. Crede-mă, satisfacția care te așteaptă la final o să anuleze până și cele mai dure critici!

La finalul zilei, cel mai important lucru este să poți adormi cu sufletul împăcat, gândindu-te că ai făcut, întâi, ceea ce trebuie pentru tine.

40 views

Colegiul Național „Ion Creangă”, București

  • Instagram
bottom of page