top of page
  • revistaganduricnic

Top 5 Lucruri Pe Care Nu Le Știai Despre Relația Dintre Elisabeta a II-a Și Prințul Philip

Updated: Dec 20, 2021

Așa cum ai auzit, probabil, recent la știri, pe data de 9 aprilie 2021, Philip, prințul consort al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a trecut în neființă la 99 de ani, după o luptă crâncenă cu virusul Covid.


Dar nu sunt aici să scriu despre viața Prințului Philip, ci să-ți prezint:


TOP 5 LUCRURI PE CARE NU LE ȘTIAI DESPRE RELAȚIA ELISABETA A II-A – PHILIP



1. Elisabeta a II-a s-a îndrăgostit la 13 ani


Știi poveștile alea de iubire dintre prinți și prințese? Așa e, ai nimerit bine! O postare de pe Instagram zicea (din ce-mi mai amintesc) că aproximativ 70% își întâlnesc ,,soulmate-ul” până la vârsta de 16 ani. Glumă, glumă, dar în cazul Reginei, lucrul acesta fu adevărat. În ’39, Regele George al VI-lea și Regina-Mamă Elisabeta, însoțiți de fiicele lor, Elisabeta a II-a și Margareta, vizitează Colegiul Naval Darmouth. Aici se întâlnesc, pentru prima dată, domnișoara de 13 ani, cu sânge albastru, și cadetul blond cu ochi albaștri (cum să nu te îndrăgostești?!). Ești obișnuit cu poveștile de ,,dragoste la prima vedere”? Iată-o!


P.S. Prințul Philip avea atunci 18 ani.


2. Cine a fost mărul discordiei?



Nouă, muritorilor de rând, ne sunt mai cunoscute relațiile tip ,,Te iubesc. Mă iubești. Cine poate sta în calea fericirii noastre?” Chiar părinții! Hehe... Țin să te anunț că, deși Regina are sânge albastru și este ,,un pic” mai bogată decât tine, la vârsta adolescenței s-a confruntat cu aceleași probleme ca oricare dintre noi, căci a avut niște părinți destul de severi. Bine acum, dacă ai fi și tu mamă sau tată de viitoare conducătoare a unui regat, ți-ai lăsa fiica să-și aleagă prințul pe principiul ,,primul venit, primul servit”? Nu prea cred. Așa că, cei doi au trebuit să aștepte până când regina a împlinit 21 de ani, pentru a-și anunța în mod oficial logodna.


3. Scrisoarea - detaliul romantic


Scrisoarea - termen arhaic în era tehnologiei. Ei bine, din clipa în care s-au întâlnit pentru prima dată, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au comunicat prin scrisori, pornind de la cele cordiale și ajungând până la cele mai pasionale și romantice. Scrisoarea! Supraviețuitorul războaielor, al neînțelegerilor, al pandemiei! Ultima scrisoare a acestora va rămâne și cea de adio, cea de pe 17 aprilie, la care regina nu va mai primi răspuns scris… sau va fi lăsată în „seen”, cum s-ar spune în ziua de azi!


4. Prințul Philip a renunțat la titluri


Iubirea implică sacrificii, iar acest lucru l-a dovedit chiar Majestatea Sa! Cu un an înainte de căsătoria regală, a renunțat la titlurile sale de Prinț al Greciei și al Danemarcei, primindu-l pe cel de Duce de Edinburgh.


5. Cel mai lung mariaj


Regina și prințul consort au avut cel mai lung mariaj din istoria monarhiei britanice (73 de ani).



Și, ca un bonus pentru pasionații de istorie și nu numai, pentru o seară de film cu sânge albastru, recomandările mele privitoare la subiect sunt: filmul Being the Queen și serialul The Crown.



41 views

Colegiul Național „Ion Creangă”, București

  • Instagram
bottom of page